За мен

 

Казвам се Неда Малчева. Художник, майка на три деца, работеща от вкъщи.

 

Също като Вас, аз обожавам децата си, следя им приема на сладко за деня, чета им приказки, опитвам се с напъни като за триатлон да не им повишавам тон, но изобщо, ама изобщо не виждам за нужно да Ви занимавам с това, напротив. Вместо това, през последните 10 г. ви засипвам  в социалните мрежи с едни цветни откровения под формата на комикси, в които иронизирам себе си, Вас, приятелките Ви и целия родителски събор в България.

За мен майчинството е просто една частица от живота, която не е задължително да мине толкова гладко, колкото ни се иска, или сме си представяли. Вдъхновена от този вечен за мен период, през 2022 г. издадох първата си книга Ще видиш ти, като родиш, в която разказвам за майчинството честно и откровено, без капка филтър. 

Винаги съм вярвала в добрия пример, стига да е искрен, добре обоснован и релевантен с положението ни. За мен няма по – добър пример, от това да си признаем грешките, паденията и слабостите, не само пред  другите, а най – вече пред самите себе си. Няма как да докараме нещо в най - перфектния му вид, ако не сме го прецакали поне няколко пъти!

 

Обичам професията си до лудост, отне ми много години да я развия и най – вече запазя, затова преди две години реших, че не само искам да я практикувам, но и да я предам нататък. От тогава работя с деца, първоначално в собствена школа по рисуване, в последствие започнах да посещавам външни такива като гост лектор. Това ме вдъхнови да създам онлайн уроци, които да бъдат достъпни за повече хора и на различна възраст.

Създадох това пространство, за да дам още повече от себе си на вас - знанията си, историите си, грешките и поуките от тях. Enjoy!

 

 

Гостувания и интервюта: